ТУЕС Фест изложение на ученически проекти

https://tuesfest.bg/

На 16-ти април 2022 г., събота, ТУЕС ще отвори вратите си за ученици, студенти, родители и любители на технологиите. Това е петото издание на TUES Fest – традиционният ни ученически фестивал-изложение на най-интересните проекти в областта на софтуера, компютърните мрежи и роботиката. Тази година посетителите на събитието ще могат да чуят повече за уникалния образователен модел, за развитието на ИТ бизнеса и специална дискусия, в която ученици споделят за опита си в училището. Събитието ще бъде на живо в София Тех Парк, сграда “Джон Атанасов”, но ще се излъчва и в YouTube канала на училището - ТУЕС към ТУ-София. Посетителите ни ще могат да се потопят в уникалната атмосфера на ТУЕС, както никога досега.

 • Събитието започва в 10:30 ч. с официалната откриваща церемония, след нея директорът на ТУЕС - доц. д-р инж. Стела Стефанова, ще Ви запознае с историята  и образователния модел на училището.
 • Ще има дискусия и с Кирил Митов, бивш преподавател в училището и предприемач в ИТ бизнеса. Той ще Ви разкаже как знанията по математика, електротехника и др. се преплитат, за да стане възможно създаването на съвременните технологии, какви са основните предизвикателства и развитие в ИТ света през 2022 г.
 • Последната лекция представя гледната точка на сегашните възпитаници на ТУЕС - какви са предизвикателствата пред 8-ми клас, кои специални предмети се изучават в 10-ти клас и дипломните работи в 12-ти клас.

Програма на събитието:

 • 10:30 - 10:45 - Началото на TUES Fest 2022
 • 10:45 - 16:00 - Изложение на ученически проекти
 • 12:00 - 13:00 - Панел “Пътеводител за оцеляване в ТУЕС”
  По време на този панел ще видите ученици от всеки випуск, обучаващ се в момента. С какво и как им помага обучението в ТУЕС.
 • 13:30 - 14:15 - Лекция “ТУЕС - в какво се забърках” с Кирил Митов
  Презентацията ще ви разкаже за предизвикателствата на обучението в ТУЕС, динамиката на ИТ света и борбата на един инженер.
 • 16:15-18:00 - Провеждане на церемонията по награждаване и закриваща церемония
Fair from the future

Fair from the future

На 16-ти април 2022 г., събота, ТУЕС ще отвори вратите си за ученици, студенти, родители и любители на технологиите. Това е петото издание на TUES Fest – традиционният ни ученически фестивал-изложение на най-интересните проекти в областта на софтуера, компютърните мрежи и роботиката. Тази година посетителите събитието ще могат да чуят повече за уникалния образователен модел, за развитието на ИТ бизнеса и специална дискусия, в която ученици споделят за опита си в училището.

На 06 юни 2020 г. каним всички на първото по рода си изцяло онлайн издание на ТУЕС Фест - ТУЕС Фест 2020. На събитието ще бъдат представени най-добрите проекти, разработени от учениците на ТУЕС в областта на софтуера, компютърните мрежи и вградените микрокомпютърни системи и роботиката.

Посетителите на фестивала ще могат да се насладят на над 90 разнообразни и иновативни технологични проекти. Всички посетители ще могат да ги разгледат, а от петък и да гласуват за любимците си в уебсайта на събитието.

Информация за ТУЕС Фест 2022 и най – новите новини ще намерите в сайта на събитието, във Фейсбук и Инстаграм.